Parcoaching
Varför behövs parcoaching?
Hur kan något som var så härligt plötsligt ha blivit så svårt? De flesta relationer går upp och ned, men ibland hamnar vi i lägen där vi inte längre klarar av att lösa dem själva - vi kan då behöva lite hjälp för att hitta en väg framåt. Det kan handla om att vi fastnar i destruktiva beteendemönster och där kommunikationen inte längre fungerar. Ett tecken på att det kan vara dags att ta till extern hjälp är när relationen som gav oss energi mest är en källa till konflikter, bråk och oro.
De par som söker sig till parcoaching vill oftast hitta tillbaka till varandra och försöka undvika en skilsmässa eller separation. Parcoachingen blir en nystart för relationen, ett sätt att komma närmare varandra och fördjupa sitt samliv.
Det finns också situationer där man inte kan försonas och konflikterna har blivit för djupa. Då kan parcoaching vara ett hjälpmedel för att göra separationen så problemfri som möjligt.
Vi utgår från er nuvarande situation, klargör hur ni vill ha er framtida relation och jag hjälper er att ta er dit ni vill. Som Certifierad Parcoach leder jag er framåt i processen och hjälper er till konkreta handlingar. I parcoachingen har vi ett fokus på det som är nu och framåt. Vi betonar det som ni vill lyckas med i stället för att fastna i det som inte fungerar.
Beroende på vad paret har för utmaningar och önskar förändra i sina liv krävs det olika antal sessioner. En session motsvarar 1,5h. Tystnadsplikt råder.
Det centrala i Parcoachingen är er relation till varandra.
Du har bara det här livet. Ta hand om det!
Vad kan du få ut av livscoaching?
Meningsfullhet i tillvaron
Ökad självkänsla & självinsikt
Ökad motivation & initiativförmåga
Identifiera utvecklingsmöjligheter i din yrkesroll eller ditt privatliv
Komma över gamla övertygelser och hinder
Se nya perspektiv, testa nya saker.
Exempel på fokusområden
Jobb och karriär
Ekonomi
Kärlek & relationer
Fysisk hälsa & kostvanor
Personlig utveckling
Stresshantering
Livsförändringar/ livskriser
Sorgebearbetning
Exempel på ämnen utifrån fokusområdena:
Självkänsla
Sömn
Oönskade beteenden
Kommunikation
Ätstörningar
Oro/ångest
Nedstämdhet
Depression